zondag 14 oktober 2012

reactie op "beschamend"


Op de blog “beschamend” is een reactie binnen gekomen van V. Elsenaar. De opmerking was gericht op het feit dat ik geen correcte informatie zou hebben gegeven.

Bij deze moet ik de heer V. Elsenaar gelijk geven. Mijn informatie was niet correct. Nu gaf hij aan dat ik citeerde uit de verordening. Dit is echter onjuist. Ik heb de verordening alleen aangehaald. Desalniettemin ben ik hier onvolledig geweest. Inderdaad staat er in een artikel van de verordening dat een referendum alleen gehouden kan worden over een nog niet door de raad genomen besluit. Daarbij had ik moeten vermelden dat dit een verzoek vanuit de burgers betreft. Namelijk, de raad kan wel een referendum verzoek doen over een reeds door de raad genomen besluit.  Dit laatste had ik niet in mijn blog vermeld.
Gezien de context van de verhandeling vond ik dat niet direct noodzakelijk, maar ik moet de heer V. Elsenaar gelijk geven, de waarheid ligt iets genuanceerder.

Toch heb ik de reactie van de heer V. Elsenaar met een glimlach rond mijn mond gelezen. Knap dat juist hij mij corrigeert… Immers, het neemt de inhoud en boodschap van mijn blog niet weg. Ik word beschuldigt van het geven van onjuiste informatie. Dit is niet onjuist, maar onvolledig. De heer V. Elsenaar echter is in zijn column met echt verkeerde informatie gekomen, en de overige informatie in Huis-aan-Huis was eveneens zeer eenzijdig, opruiend en verre van correct. Eigenlijk wel humor dus. Nu ben ik sportief en accepteer de kritiek. Ja, ik wil er zelfs mijn hand voor in het vuur steken en aangeven dat ik niet volledig was. Toch jammer dat zowel de heer V. Elsenaar, als het Huis-aan-Huis op geen enkele wijze hun excuses hebben gegeven. Sterker, er is geen enkele reactie gekomen, behalve die van V. Elsenaar. En die tracht alleen maar de bal terug te spelen.

Voor alle zekerheid zal ik hieronder de mail van de heer V. Elsenaar plakken;

U  schrijft:

In de verordening staat nadrukkelijk dat een referendumverzoek alleen betrekking mag hebben op een nog niet door de raad genomen besluit.

Onjuist.

Als u de referendumverordening citeert, moet u dat op een correcte manier doen.

V. Elsenaar

Jammer, dat niet iedereen in staat is eerst goed te lezen en goed na te denken, alvorens met kritiek te komen. Daarbij is de wijze van het leveren van kritiek natuurlijk ook van belang. Aan de lezer waar het gelijk ligt…. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten