dinsdag 30 oktober 2012

Dag Bram

hier kan ie wel een paar fietsen voor kopen.

Wie hoog klimt kan diep vallen. Vandaag een zeer diepe val voor strafpleiter Bram Moszkowicz. Gisteren begon hij al te zweven met de deal met de belastingdienst, maar nu zit hij in een vrije val.


Het recht heeft gesproken. De Orde van Advocaten heeft besloten Moszkowicz voor het leven te schorsen. De zwaarste straf, en die wordt niet zo maar uitgedeeld. Dan moet je het echt bont hebben gemaakt. Als leek kan ik in deze alleen maar aangeven dat het, voor mijn gevoel, een correcte uitspraak is.
Moszkowicz werd beticht van belastingfraude. Gisteren heeft hij een deal gesloten, waarmee tonnen gepaard gaan. Daarmee wordt duidelijk dat hier niet sprake is van zuivere koffie. Gisteren werd ook bekend dat zijn liefde met Eva Jinek, na twee jaar, voorbij is. Dan liggen er nog zaken over vermeende beledigingen van rechters. Bram heeft zijn essen (letterlijk) niet gevolgd en hij blijft vaag over contante betalingen. En overal trachtte hij zich slim uit te lullen. Met zo’n optelsom zet een man als deze de rechtspraak, maar zeker ook de advocatuur in een kwaad daglicht. Rotte appelen moeten verwijderd worden, en dat lijkt nu gebeurt.

ook voorbij... 
Ik heb mij er altijd over verbaast. Iemand als strafpleiter die mee doet aan een reclame van de LOI en zich profileert als presentator van RTL Boulevard. En dan al die andere optredens, los van zijn royale leven. Immers, meneer Moszkowicz schroomde er niet voor zijn rijkdom en weldaad aan iedereen te tonen. Hij was niet alleen een goede en gladde strafpleiter, maar ook een zeer vermogend man. Dat mocht de wereld zien. Een man die, vanuit zijn beroep, meester was op het randje van het toelaatbare te balanceren… ja, die vraagt er om eens goed over dat randje te flikkeren. Wat dat betreft ben ik blij dat deze schoonmaakactie heeft plaats gevonden. Naar mijn idee is dit een positief signaal voor de advocatuur en vooral de strafpleiters onder hen. En dat zelfs een Bram Moszkowicz zich niet mag en kan beroepen op zijn topkwaliteiten als argument regels te overschrijden is dan ook alleen maar een positief signaal.
De komende tijd zullen we wel een teleurgestelde en verongelijkte Bram zien. Geen medelijden mee, hij heeft het toch echt allemaal zelf voor elkaar gekregen. Dag Bram!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten