zaterdag 15 december 2012

Vrede op aarde, maar geen welbehagen!


Het wordt weer Kerst, vermits de wereld op de 21e niet vergaat. De Kerstboodschappen en vredeswensen schieten weer om onze oren. Als spervuur worden wij er mee onder vuur genomen. Je ontkomt er niet aan. Ja, en dan hebben we onze Benedictus XVI nog.

Karl Marx
Benedictus roept de wereld op tot vrede. Een oproep... Euthanasie, abortus en homohuwelijk benoemt hij als bedreigingen voor de vrede. Ja, hij zal zichzelf niet als bedreiging in deze naar voren schuiven. Toch is hij wellicht zelf de grootste bedreiging voor de vrede...

Euthanasie als bedreiging voor de vrede. Hoe ziet die oude man dat eigenlijk? Weerloze en doodzieke, letterlijk terminale lieden.... Is dat categorie terroristen die zichzelf opblazen? Lijkt me niet... Nee, als er een groep is die geen bedreiging vorm de vrede te verstoren is dat deze groep wel. Deze mensen op een zorgvuldige wijze uit hun lijden verlossen kan ik niet met de kromste gedachte rijmen in relatie tot vrede. 
Abortus... Misschien is dit wel juist een aanzet tot wereldvrede. Heel wat criminelen worden niet geboren. Abortus laat je uitvoeren omdat een kind niet gewenst is. Ongewenste kinderen blijken op latere leeftijd vaak negatief gedrag te vertonen (vast een onderzoek van Diederik Stapel). Nee, ook hier kan ik Benedictus niet volgen. Dat hij abortus onder criminaliteit schaart is toch echt iets anders dan een lijn trekken naar de wereldvrede. Maar goed, ten aanzien van beide opties ben ik het verre van met hem eens.
Inquisitie... voorbeeld van religie?
Nog zo een mooie.... Het homohuwelijk. Ja dat is een bedreiging voor de wereldvrede, maar wel voor de volle 100% op basis van religie. Dus niet het huwelijk, maar religie s een bedreiging voor de wereldvrede, maar dat kan en wil Benedictus natuurlijk niet zeggen. Bovendien is het homohuwelijk volgens mij juist positief voor de wereldvrede. Die getrouwde man en vrouwen zijn zo blij dat zij het huwelijk aan mogen gaan, of aangegaan zijn, dat ze het veel te druk met zichzelf hebben. Nou, dan ga je echt de wereldvrede niet bedreigen.

Diederik Stapel
Benedictus predikt de wereldvrede.... De grootste oplossing is alle religies verbieden. Zijn we vergeten wat de katholieke kerk de mensheid in de Middeleeuwen en daarna heeft aangedaan? Of wat er is aangedaan uit naam van de kerk? De oorlogen, die gevoerd worden uit naam van een religie? Terrorisme, voor een groot deel ingegeven door fanatisme vanuit religie. Lieve Paus, wanneer je wil prediken over wereldvrede, kom dan eens met een reĆ«el verhaal. Predik eens iets wat echt bij kan dragen tot die wereldvrede, en verlaat dat dogmatische denken eens. Karl Marx heeft niet voor niets geschreven dat religie opium voor het volk is. Het volk slikt de woorden van Benedictus. Dat is verschrikkelijk, want wanneer die man dergelijke onzin uit kraamt ziet een heel groot deel van de wereldbevolking dit als een waarheid. In mijn ogen is het echter pure misleiding. Maar ook is het afleiding. Kijk eens wat er in de katholieke kerk zelf gebeurt. Vele zaken die het daglicht niet kunnen velen. De incest en kindermisbruik, machtspelletjes en diefstal van de armen. De arrogantie van de kerk, die dacht te beschikken over leven en dood, zoals tijdens de Inquisitie. Pure moordenaars waren die katholieken, volledig intolerant. En tegenwoordig is die basishouding echt nog niet veranderd. De Rooms katholieke kerk hangt aaneen van intolerantie en (indirecte) mishandeling. Aids was een straf Gods, en je mag niet zo maar vrijen. Neuken doe je om kinderen te krijgen, dus het condoom wordt verboden. De religie heeft een groot bord voor z’n kop!
Moslimbroederschap
En het is niet alleen gerelateerd aan het Christendom. Kijk wat er nu in Egypte gebeurt. De Moslim Broederschap neemt het roer over en met dezelfde snelheid als de democratie verworven is wordt deze weer weg geflikkerd. In dit geval in de naam van Allah. En er hangen direct allerlei verboden in de lucht en beperkingen van de menselijke vrijheid. Vrede, mijn kont!
Met Kerst doen we allemaal even heilig. Even vrede. Daags daarna slaan we de hersens weer in. Of loopt er weer een gestoorde idioot in Amerika kleuters af te schieten (wat overigens, gezien de leeftijd, helemaal geen kleuters meer zijn).
Vrede wordt niet door de kerk gebracht. Religie predikt misschien vrede, maar voert oorlog, geweld en indoctrinatie uit. De vrede, die moet uit je zelf komen. Kijk eens in het diepste van je ziel en kom tot de conclusie dat geweld, oorlog, misdaad, en alles echt niet leidt tot een beter leven. Hooguit wanneer iemand gevoelloos is sluit hij zijn ogen voor de ellende die hij anderen aan doet om zichzelf te verrijken. Vrede krijg je door te beseffen dat je niets, en dan ook helemaal niets, mee neemt wanneer je sterft. Met elkaar streven naar een goed leven, dat kan vrede brengen! Realiseren dat we allemaal in het zelfde schuitje zitten en elkaar nodig hebben om het goed te hebben.

Maya kalender
Van harte hoop ik dat Benedictus dit jaar eens niet het vingertje heft en predikt vanuit de domme kerkelijke oogpunt, maar in zijn Kerstboodschap de mensen zelf aanspreekt. Dat de mens zelf een heel goed gaat nadenken. Dat economie en welvaart op generlei wijze geweld legaliseert. Paus, kom nu eens met een echte boodschap. Sta even stil bij de kalender van de Maya’s. De wereld vergaat niet; er start een nieuw tijdperk. Een nieuwe telling en een nieuwe cyclus. Laat dat de start tot echte vrede zijn!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten