zaterdag 12 augustus 2017

De wereld rond Trump

Trump... Ik had mij nog zo voorgenomen niet meer over die man te schrijven. Maar, helaas, mijn voornemen gaat sneuvelen. Net als toen ik nog voornemens had tijdens de jaarwisseling.

Deze man is zó totaal verkeerd en blijft zich zó ongehoord gedragen, dat ik mij een zwijgen niet kan permitteren. Hij is wel de president van het grootste en machtigste land ter wereld.... En behoorlijk gestoord. En nog meer.

Je kan er niet aan ontkomen deze man te volgen, en om mij dan ook goed te informeren raadpleeg ik diverse nieuwsbronnen. En dan wordt het verhaal van kwaad tot erger. De enige conclusie is dat Trump onbehouwen is, crimineel, meedogenloos, maar vooral ook heel erg dom. Misschien uitstekende ingrediënten voor een goede zakenman, maar de meest slechte wanneer het gaat over de president van de USA.



De connecties met Rusland, Poetin en met name de grote criminele oligarchen. Wanneer je jezelf verdiept in de wirwar van vaagheden, duistere praktijken en mondiale connecties gaat de realiteit je verstand voorbij. Sterker, het lijkt erop dat meneer Trump bij enige bewijsvoering al tot 30 jaar cel veroordeeld kan worden. Ja, ik heb het nog steeds over dé president... Een wereld van superrijken, mensen die puissant rijk zijn geworden en over lijken gaan. Letterlijk soms! Gasten met gebruinde huiden en gebleekte tanden die zaken doen en zich alleen bezigen met het product, niet met de wereld erachter. En met al dat geld en macht worden andere criminele praktijken opgezet. Een netwerk van vuiligheid. En Trump lijkt helemaal op te gaan in die netwerken. Ondertussen de onschuld zelf spelend, maar dondersgoed weten wat er wel speelt. Waar iedere andere president een onderzoek zou starten doet Trump het af met fake news.



De man voert vervolgens agressieve oorlogstaal. Noord Korea moet stil zijn anders zal Trump maar even ingrijpen. Venezuela moet misschien wel eens rekening houden met een Amerikaanse invasie... Amerika first! De vraag is of Trump überhaupt weet heeft van waar deze landen gelokaliseerd zijn. Hij is immers bepaald niet slim, roept een hoop, waarvan hij eigenlijk de ballen verstand van heeft. De president die absoluut geen geografische kennis bezit en denkt dat België de hoofdstad van Duitsland was, of iets van die orde. Tuurlijk, Amerika first, want hij kent de rest van de wereld niet. Hij is op veel plaatsen geweest, maar dat was voor de business. Waar hij echt is geweest, waarschijnlijk heeft hij er zelf geen idee van. Laat staan dat hij zicht heeft op, of maar enigszins begrijpt hoe de wereld in elkaar steekt. De wereld van Trump is de wereld van het vele geld en malafide praktijken. Een aantal keren een faillissement aan zijn broek, en toch zo rijk? Dat stinkt, want via reguliere kanalen kon hij geen geld binnen halen om weer een imperium op te bouwen.



Trump is een grote bek en onbehouwen twittergedrag. Hij gebruikt grote taal en imponerende woorden. Wanneer je goed luistert is zijn communicatie eenzijdig en eentonig. Altijd is alles het beste, en grootste, mooiste en kent een gouden toekomst. Het telefoongesprek met de gouverneur van Guam is daar een voorbeeld van. Trump is alleen maar positief en steekt die gouverneur een hele rij veren in zijn kont. Over de spanning, risico's en mogelijke ellende wordt met geen woord gerept.



Trump heeft geen plan, pleegt geen overleg en laat vele met een mond vol tanden achter. Zijn getwitter is net poepen. Het komt op, en hij gooit het eruit. Denken (indien mogelijk) gebeurt pas achteraf. En het is niet alleen wat betreft de inhoud, ook wat taal betreft spuit hij diarree. Dat betekent dat hij zaken uit, die met zijn deskundigen en het politiek forum veelal nog niet besproken zijn. Weinig democratisch, maar getuigt ook van een slechte communicatie. Ik begrijp dat men geen empeacement wil starten. Was Nixon nog zo slim de eer aan zichzelf te houden en met Watergate op te stappen..., Trump zal nooit uit zichzelf weg gaan. Hij is een stoer jongetje, en dat blijft. Bovendien alles wat negatief voor hem is, is "fake news"! Constant zet hij de waarheid naar zijn hand, wat hij ziet als enige waarheid.



De Amerikaan. Men heeft hem gestemd, veelal vanuit een zekere hoop. Inmiddels zijn al velen, die op hem gestemd hebben, teleurgesteld. Toch steunen velen hem nog steeds.  Zijn die gasten blind? Is die gemiddelde Amerikaan nóg dommer dan een varken? Hoe is het mogelijk. Wanneer je maar een beetje luistert en kijkt, dan kán je die man toch niet meer steunen, of geloven? Het is een groot kind. Hij speelt zijn eigen spelletje. Eentje van glitter en glamour en vooral van dat stoere jochie, die de wereld wel effe aan kan. Hoe kan een beetje nadenkende Amerikaan deze idioot überhaupt nog steunen? Hij is een gevaar! Voor Amerika, maar ook voor de rest van de wereld. Een domme narcist met een heel klein pikkie. Een mooie buitenkant, zonder enige inhoud. Hij hoort niet in het Witte Huis, maar in de cel!

Mijn hoop is gebaseerd op de critici en mensen die hem wel proberen aan te pakken. Advocaten en zelfs een ex-FBI man. Ik hoop dat ze voldoende bewijzen weten te vergaren. De logica blootleggen van het mystiek werkende wereldje, waar hij zich in beweegt. Nee, hij is een groter gevaar dan Kim Yung Un en Maduro. Hij is een grotere crimineel dan destijds the Godfather. Maar blijkbaar zijn er nog zo veel Amerikanen zó blind en dom, dat hij nog een hoop steun geniet. Wat dat betreft is het echt triest gesteld.



Ik zal bijna gelovig worden en bidden dat dit goed gaat aflopen. Maar goed, ik blijf wat dat betreft de eeuwige idealist... En ik blijf hopen. Dat het allemaal wel goed komt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten