maandag 9 juli 2012

verwarring

De Tour de France 2012 is een week oud en er is al van alles gebeurd. Vooral de valpartijen zorgen voor opschudding en verwarring. Onder het motto: je moet op je bek gaan om verwarring te veroorzaken, moest ik even aan de afgelopen politieke week denken.

In de Velsense politiek zijn er ook de nodige valpartijen in het peloton voorgekomen, deze week. En inderdaad verwarring alom.
Mede op ingeving van GroenLinks is er een amendement (tekstwijziging) op de voorjaarsnota geschreven. Hiermee werd duidelijk dat wanneer dit amendement aangenomen zou worden, de perspectiefnota (ook bekend als voorjaarsnota) aangenomen zou worden, zonder de financiƫle paragrafen. Immers het betreft een beleidsnota. Tijdens de discussies, de week er voor, ging het vooral over geld, nauwelijks over beleid. Dus, het amendement repareerde in feite de doelstelling en zorgde er voor dat de raad de perspectiefnota als beleidsnota zou aannemen en zien.
En, jawel. Het amendement wordt met overweldigende meerderheid aangenomen. Unaniem zelfs. Vreemd dat vervolgens enkele partijen de nota zelf niet aannemen.
Ze zeggen in feite: ik ga akkoord wanneer dat en dat aangepast wordt, dat wordt aangepast en vervolgens zeggen ze dat zij toch maar niet akkoord gaan. Sulligheid? Domheid? Of onbetrouwbaarheid? Het is wel heel raar en het klopt natuurlijk niet. Met dit soort stemgedrag wordt het wantrouwen van de kiezer natuurlijk wel gevoed.

Maar de verwarring gaat verder. In de IJmuider Courant staat met een grote kop dat de raad niet akkoord is met de perspectiefnota. Wel, de raad is in meerderheid juist wel akkoord gegaan! Op de in verwarring achtergelaten dissidenten na heeft iedereen voor de perspectiefnota gestemd. Waarom staat in de krant dan dat de nota niet is aangenomen? Professionele dwaling? Niet goed opgelet? Maar wel weer een slecht signaal naar de bevolking. Zij denken dat de raad iets heeft afgeschoten, wat juist onder zeer goede (aangepaste) condities is aangenomen. Nee, de raad is juist wel besluitvaardig geweest, ondanks dat een colom schrijft over de besluiteloosheid van de raad heeft het journaille weer eens fors geslapen.

En nu maar kijken of de afhakers en achterblijvers weer enige aansluiting bij het peloton kunnen vinden. Dat zal wel met schaafwonden en blessures gebeuren, als het al gaat lukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten