woensdag 25 januari 2012

THEATRAAL

Een van de leuke dingen van het raadslidmaatschap is dat je nog eens ergens komt, waar je anders niet zou komen. Nu kom ik wel eens in de stadsschouwburg van IJmuiden, maar op het podium kom ik zelden. Nu heb ik er een heel avond gezeten. Een geweldige beleving.
In 2014 bestaat de schouwburg 75 jaar. In dat kader is de REX foundation opgericht. In 2014 wordt het een jaar vol festiviteiten voor alle inwoners van de gemeente Velsen.
Voor de oprichting van de Foundation waren ondernemers (sponsors) en politici uitgenodigd. En zo kwam ik de zaal binnen. Op het podium een enorme tafel en decors (tekening in stripstijl van een schouw met de oprichtster van het REX theater. Een ieder werd keurig naar zijn, of haar, plaats geleid langs twee dames (een in het zwart en een in het wit) als levende kaarsenstandaard.
Tijdens het diner enkele toespraakjes van Jacob Bron, maar ook enkele korte optredens; opera (met Haagse dame die het inluidde), een artiest met twee grandioze acts en prachtig pianospel. Een diner wat samengesteld was door drie topkeukens uit de gemeente. Een waar festijn. Soms is het echt leuk raadslid te zijn en dit soort bijeenkomsten mee te mogen maken. En voor een ieder: doe mee aan de REX Foundation en laat 2014 een onvergetelijk jaar worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten