maandag 9 januari 2012

Doe sociaal man!

De paradoxen van deze regering... Het eerste voorbeeld: Henk Kamp. Deze meneer schijnt minister van sociale zaken en werkgelegenheid te zijn... Dit waarschijnlijk omdat het departement van a-sociale zaken en dwangarbeid niet bestaat. Feit is dat Henk Kamp er alles aan doet zijn departement deze nieuwe wending mee te geven.


Al eerder gaf Henk Kamp duidelijk aan voor deportatie van werknemers te zijn, opdat zij vooral aan het werk gaan. Alle andere omstandigheden ten spijt. De Polen moeten nu buiten de landsgrenzen blijven en wij werkeloze Nederlanders moeten dat werk nu maar gaan doen. Gisteravond, in Andere tijden, beelden van de werkdeportaties van de inwoners van Sint Willibrord. Let op de term van het programma: andere tijden! Nee, onze Henkie niet, die denkt dat het allemaal gewoon nog kan. Maar je begrijpt ook, dat deze meneer er niet veel van begrijpt. Hij laat merken dat het hem allemaal boven de pet gaat. Ja, en dan laat je toch je gevoel spreken? Nu worden ministers van sociale zaken al snel a-sociaal genoemd, maar in dit geval geheel terecht! Tjonge, wat is deze man van een andere planeet, en wanneer je die zure kop erbij ziet...


Ach, het is flauw, maar hij vraagt erom... een kleine handeling op Photoshop geeft wel aan hoe verschrikkelijk verkeerd ik deze man vind, in zijn politieke optreden en vanuit zijn functie van minister van sociale zaken en werkgelegenheid!
Een andere, wat minder sociale minister, is ons aller bekend. Bekend als goede burgervader van onze meest zuidelijke gelegen stad: Maastricht. Meedogenloos probeert hij nu de asielzoekers het land uit te jassen. Zelfs de kleintjes, tot 18 jaar. We kennen Mauro inmiddels allemaal.


Ook deze minister lijkt volledig met oogkleppen op te lopen. Of dit nu de invloed is van Wilders, of dat deze heren via de ministerposten hun gram kunnen halen.. ik weet het niet. Een feit is wel dat Leers bepaald niet Christelijk bezig is, en zeker niet in de lijn van het feitelijke gedachtegoed van het CDA. Blijkbaar gaat macht boven principes...

De blog geschreven en nu al niet meer actueel (aanvulling 10 januari). Leers behaalde de krant vandaag. Hij suggereert dat Mauro leugen en bedrog verspreidt. Leers doet dit zonder bewijs... een minister niet waardig.
Dit kan je echt niet meer wijten aan het gedoogakkoord en rekening houden met Wilders. Blijkbaar zit er in het hoofd van Leers ook iets niet helemaal lekker.


De SP heeft nu een nieuw T-shirt: doe effe sociaal man. De SP heeft gelijk en pikt het slim op. In de peilingen staat de SP zelfs op 2. Maar zeker voor Kamp en Leers geldt het vanuit de grond van mijn hart:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten