donderdag 26 januari 2012

MEER, voor minder

Vandaag zijn 20.000 docenten (middelbaar onderwijs) verzameld in Utrecht. Zij protesteren tegen 1040 uur lesgeven. Ja, dat zijn maar 12 minuutjes per dag meer. Via de radio begreep ik al dat het niet eens zo zeer over die 1040 uur gaat. Dat is nog overkomelijk. Neen, het gaat om het verhaal er achter: het onderwijs krijgt minder geld. Nu wil ik even niet ingaan op de school (VPRO, afgelopen maandag) die niets uitgaf om maar een nieuw schoolgebouw te realiseren. Pure waanzin... Neen, hier wil ik het beperken tot het onderwijs. En daarin zie je dat de landelijke overheid dus meer vergt van de docenten, maar er minder tegenover stelt. Geen betere salarissen, geen verlaging van de werkdruk, wel grotere klassen... minder kwaliteit van onderwijs.
Gek, dan ga ik toch weer even afwijken van de acties rond de 1040 lesuren per jaar. Ik begin langzaam een patroon te ontdekken. Overigens begrijpelijk dat de huidige regering de Nederlanders een beetje dom willen houden...; anders valt veel te veel op hoe verschrikkelijk zij bezig zijn. Namelijk: ze zorg (en we kennen allemaal de protesten van de thuiszorg in 2011, van Viva zorggroep). We moeten meer, maar krijgen minder. Niet alleen minder geld, maar ook minder kwaliteit, minder zorg. Immers de patiënt moet optimaal participeren in de maatschappij. De werkloze. Kortere uitkeringen, minder consulenten, minder UWV's (Beverwijk gaat t.z.t. naar Haarlem), maar je moet wel aan meer eisen voldoen. Ja, zoals Kamp zei: je moet alles voor je werk over hebben. je moet meer voor werk over hebben, maar er is minder werk.
Er moeten meer huizen verkocht gaan worden. dat is goed voor de economie. Maar dezelfde regering heeft veroorzaakt dat de banken voorzichtiger zijn geworden en geven minder snel hypotheken af.
Geachte regering der Nederlandse staat,
Uw hobby lijkt de Nederlandse economie op peil te willen houden, als een brave klasgenoot stevig te bezuinigen in de hoop hiermee uw land te redden. Geachte regeringsleden, wat moet er in hemelsnaam gebeuren alvorens u uw beeld bijstelt en in alle realiteit inziet hoe u verantwoordelijk bent voor een  verdere afkalving van de  Nederlandse beschaving, welvaart en cultuur. Uw enige resultaat zal het behalen van hel en verdoemenis van de Nederlandse samenleving zijn. Blind en doof voor hen die u placht te vertegenwoordigen (behalve indien u van mening bent voor die 3% rijke Nederlanders te vertegenwoordigen en niemand meer).

Hoogachtend,

Een verloren en ongelovige zoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten