maandag 16 januari 2012

The Doors en de receptie

In de week van 8 tot 15 januari barstte het receptiegeweld los. Alle organisaties, bedrijven en openbare instellingen hielden hun nieuwjaarsrecepties. Als (lokale) politicus ben ik van mening dat het belangrijk is veel van deze recepties bij te wonen. Naast natuurlijk de grote receptie van de gemeente vind ik het van belang om de recepties van onze coalitiegenoten bij te wonen, onze linkse samenwerkingspartners en zeker ook de regionaal lokaal georganiseerde recepties van GroenLinks.Een manier om de wederzijdse samenwerking te steunen.
Friso Bos, journalist van de IJmuider Courant vroeg mij de 9e welke receptie ik het leukste vond. Wel die van de gemeente was voor mij vooral belangrijk in het kader van het netwerken. Dus, de SP receptie noemde ik als favoriet. Behalve de sfeer, gezelligheid heeft de SP ook altijd de goed motto (dit jaar de actievoerende dames van de VIVA zorggroep) en de jaarlijkse loterij voor de daklozen. Zo'n combinatie maakt een receptie voor mij geslaagd. Ook gaf ik aan dat de allerleukste receptie zondag de 15e zou zijn... inderdaad, die van GroenLinks. Nee, niet uit een soort snobisme, maar wel omdat GroenLinks het dit keer eens heel anders deed, en een goede band had ingehuurd: Good Meat, uit Haarlem.

Inderdaad was het een leuke receptie en was een ook een hoop lol. Ja: politiek en lol gaan heel goed samen!!!

Toch wil ik nog even een andere kant op. Ik heb de afgelopen week dus een heleboel recepties afgelopen. Niet mijn hobby, maar je doet het gewoon. Wat mij, na deze week, is opgevallen dat het toch blijkbaar niet vanzelfsprekend is naar elkaars recepties te gaan. Enkele partijen zie je zelfs op geen enkele andere receptie, dan of hun eigen receptie, of de gemeentelijke receptie. Maar ook partijgenoten vanuit naburige afdelingen zie je nauwelijks bij elkaar over de vloer. Overigens: Jan Boer (GL Heemskerk) was wel degelijk ook bij ons aanwezig!
Om te beginnen vind ik het voor iedereen jammer, die er de 15e niet bij was, want wat is die band geweldig. Daar staat een jonge jongen, iel, maar met een dijk van een stem en helemaal Jim Morrisson (The Doors). U heeft iets gemist!
De andere kant is dat ik mij af vraag hoe het nu zit bij een heleboel mensen. mensen die de politiek in zijn gegaan, en verder lijkt het wel of het ze allemaal niet zo interesseert, behalve wanneer er de kans is dat zij in de spotlights kunnen komen, en vooral de lokale televisie. Natuurlijk waren er aan aantal met gerede excuses niet aanwezig, maar een meerderheid lijkt het maar wat langs zich heen te laten glijden. Ik ben van mening, dat ik als politicus ook hierin een morele verplichting heb. En dan nog kan je niet alles langslopen.
GroenLinks had dit jaar de leukste en meest originele receptie, op de voet gevolgd door de receptie van de SP en op de derde plaats staat de receptie van de PvdA met de IJmondeuslezing (door mij persoonlijk bedacht en direct overgenomen). Voor volgende jaar hoop ik niet tot zo'n uitgelezen keuze te kunnen komen en ook dat de saamhorigheid van de GroenLinks afdelingen zich ook op dit soort bijeenkomsten breder manifesteert. En nu gaan ik er weer een jaar hard tegenaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten