maandag 6 november 2017

26 doden erbij...

Gemiddeld vallen er zo'n 12000 doden per jaar. In 2017 staat de teller nu al op ruim 13000. En Trump is blij dat er een "de andere kant" op schoot.



Weer bingo, 26 doden en 20 gewonden doordat een doorgedraaide ex soldaat een kerk binnen liep en begon te knallen. Daar heeft Trump het niet over. Nee, hij spreekt over die ene, die de dader neer schoot. Sterker, hij gebruikt dat juist als motivatie voor het Amerikaanse wapenbezit. Vreemd, want die 46 slachtoffers zijn ook het gevolg van die wet. Maar dat komt Trump niet uit, dus beperkt hij zich dus tot die ene persoon, die de dader neer schoot... Alhoewel, later spreekt het nieuws er over, dat de dader zichzelf van het leven beroofd heeft. Was er afgelopen week ook niet al een schietpartij? Kijk, die vent die met z'n auto op toeristen, in New York, in reed is een ander verhaal. Alhoewel, niemand heeft op de man geschoten.

Wapens in privé bezit. Een zeer reguliere discussie in de USA.



Dat de wapendiscussie oplaait is een goed teken, maar dat de wapenlobby zo sterk is, is weer teleurstellend. Toch is daar niet alleen de wapenlobby schuldige. Nee, ook die idiote Amerikanen zelf. Zij blijven geloven in de kracht van het wapen en de democratie zichzelf te beschermen. Toch vallen de meeste slachtoffers niet uit zelfverdediging, maar puur vanwege misdadige activiteiten. Zijn deze Amerikanen blind, dom, eigenwijs, of simpelweg flink gebrainwasht? Intelligentie lijkt hen echter, op bepaalde gebieden, behoorlijk vreemd. Dit is geen kwestie van Republikein of Democraat. Nee, dit is gewoon een collectieve stupiditeit gebaseerd op een verwrongen idee over vrijheid. Echter, ook is er een bepaald gebrek aan tolerantie, begrip. Niet voor niet dat in diverse staten de middeleeuwse doodstraf nog bestaat. In west Europa kunnen we kankeren op die vreemde Amerikaanse wetgeving en met volledig onbegrip de discussie rond wapenbezit volgen, maar in feite moeten we juist kankeren op die domme individuen in de USA. Omdat die discussie niet opschiet blijkt de gemiddelde Amerikaan dus te leiden aan een ongewoon niveau van stupiditeit. Ja, rare jongens, die gasten, over de Oceaan.



In feite is het een zinloze discussie. De ideeën van de Amerikanen zijn er zo ingeslepen, dat je kan lullen wat je wilt, maar enig effect zal het niet hebben. In feite kan ik maar een ding concluderen; ik ga niet naar de USA. Heb niet alleen moeite met de politiek, maar vooral met de inwoners zelf. De uitzonderingen moeten hier eigenlijk onder lijden. Ik vraag mij af hoeveel doden er gevallen zijn, door geweld, tijdens het schrijven van deze blog....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten