woensdag 2 oktober 2013

Miss.... lukt

Zit ik Pauw en Witteman te kijken zit daar Miss Nederland te praten over de verkiezingen op Bali. Tenenkrommend hoorde ik het domme scharminkel aan over de veiligheidsmaatregelen én haar goede doelen.

De Miss World verkiezingen werden dit jaar in Indonesië gehouden. De bedoeling was Jakarta, maar men week uit naar Bali. Dit omdat moslimfundementalisten dreigden met een aanslag. De basis van deze protesten kan ik niet ondersteunen, maar de belachelijkheid van deze verkiezingen onderschrijf ik wel. En dan hoor ik dat wicht op televisie zeggen dat er niet alleen gekeken wordt naar het mooie smoeltje en het lekkere kontje. Nee, er zijn allemaal criteria opgesteld, naast de gestelde schoonheid. Ja, ook heeft ieder model een eigen goed doel, waar ze voor staat. Jammer dat haar coach moest influisteren wat het goede doel ook alweer was. Om zo inzet te plegen voor goede doelen ervaar ik bijna als beledigend naar deze goede doelen. Ze worden in feite misbruikt.
Maar het ging verder. Ja, Bali was leuk, en heel veilig. Overal politie en bewaking. Ze zei dat ze zelfs niet eens alleen naar het toilet kon. Maar miss was er alleen maar blij mee. Ja, zij had wel stil gestaan bij de grens wanneer zij terug zou keren, maar de veiligheid was zo goed, dat mevrouw Steenbeek er voor koos toch te blijven. Sorry hoor, voor mij zou dit echter een reden zijn juist te vertrekken. Onder dergelijke omstandigheden zou het voor mij niet hoeven.
Een hoge pet heb ik niet van mevrouw Jacqueline Steenbeek  Op straat zal ze mij niet opvallen. Haar blond geverfd, want brunette is niet hip. Golf of kroes rechtgetrokken, want dan hoor je er bij. En als het praat... komt er allemaal niet erg intelligent uit.

Haar coach, mevrouw Kötter, zat ook bij Pauw en Witteman. Een nog erger type. Was eerder ook een miss. Je zag oude beelden. Badpak natuurlijk. Een volle doos in een te klein wit broekje. Of stevig ongesteld, of extra vulling... Voor veel mannen ziet dat er vast indrukwekkend uit. Zelf zie ik de klodders bloed en word ik er niet vrolijk van.nou, zou erg is het niet. Het maakt mij echter wel erg cynisch. Ik kan niet tegen dit soort grote onzin. Geldverkwisting zonder boodschap. En hoe het ook verkocht wordt, het blijft een soortement vleesmarkt. Weer een voorbeeld dat de maatschappij geld over de balk gooit voor allerlei onzin, daar waar het echt om draait, nee dat is een linkse hobby, en dat pakken wij niet aan. Goed, met een lief lachje van miss Steenbeek  dat kan er nog net af. Goh, wat ben ik dan blij met mijn linkse hobby's. Ik geniet er van, en laat Kötter maar naar Rusland gaan. Zij kan gewoon, maar critici en Greenpeace zijn niet welkom. Nog een reden om erg blij te zijn met mijn linkse hobby's en vooral met beide benen op de grond te blijven staan. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten