zondag 9 september 2012

Dilemma

Een huis in Turkije
Veel mensen zullen het hebben. Je gaat op vakantie, komt terug en denkt: ik wil eigenlijk daar wel wonen. Zelf heb ik dat al vele malen gehad. Dit keer echter heeft het toch een andere lading.
voor het zelfde geld als dit huis in IJmuiden



Een Tofas Kartel
Nederland stuurt mij weg. 12 september mogen we weer gaan stemmen, maar ik vrees dat de politiek dermate weinig veranderd, dat mijn situatie zich positief kan keren. Dat betekent dat ik over een jaar geen inkomen meer heb. Mijn huis niet meer kan betalen en wij de schamele WOA uitkering van Reina moeten gaan delen. Een probleem voor mij is ook nog eens dat GroenLinks in haar verkiezingsprogramma de maximale uitkeringstijd van de WW terug wil brengen van 3 jaar naar 1 jaar. GroenLinks staat duidelijk niet stil bij de oudere werklozen, en deze veelal kansarme groep. Noch bij het feit dat de economie in korte tijd dermate zal veranderen dat de ouderen helemaal niet meer aan het werk komen.
of de BMW?

Dus, over een jaar heb ik geen cent meer (mits ik niet toch nog een baan vind). Moet ik dan in Nederland blijven en neerdalen tot een zekere mate van armoede? Ik ben bij mijn schoonzus in Turkije geweest. Zij woont er al 25 jaar en het is goed toeven daar. Ook al is het politieke klimaat in Turkije ook enigszins twijfelachtig, het leven is er goed en goedkoop.

Het brengt mij in een groot dilemma. Mocht het lukken ons huis te verkopen dan houden wij (hopelijk) nog eigen geld over. In onze gemeente kan ik dan een eenvoudig tussen huis kopen. Voor het zelfde geld een vrijstaand huis met vijf slaapkamers en zwembad in Goçek. Mijn BMW zal ik moeten verkopen. In Turkije reed ik rond in een Tofas (Turkse Fiat).
In Nederland iets voor mijzelf beginnen is lastig. Met belastingen, met regels, etc. In Nederland kunnen we amper leven van de uitkering van Reina, maar in Turkije lukt het prima. En daar kan je vrij eenvoudig iets opzetten voor een extra inkomen. De belastingen zijn er lager en alles is eenvoudiger. Toch een prima klimaat en omstandigheid om een rustig leven op te bouwen en te leiden. En in plaats van veel regen en kou, maanden lang echt zomer en dragelijke winters. Zelfs mijn hernia is minder een belemmering in de warmte. Ik heb echt het gevoel dat Nederland mij het land uit stuurt. En inmiddels is het niet een leuk ideetje, maar een serieus dilemma. Het kan wel eens bewaarheid worden. Op voorhand: Nederland bedankt!

of regen

of zon





Geen opmerkingen:

Een reactie posten