zaterdag 3 maart 2012

Gezever

Vandaag twee artikelen in de IJmuider Courant over de HOV en overlast voor Westerveld. De locale media doen er ook werkelijk van alles aan om stemmingmakerij rond de aanleg van de HOV te voeden (en sluit hierbij wonderbaarlijk aan bij de negatieve aspecten van de oppositie). Daarbij verloochent het journaille zijn eigen maatschappelijke functie, want van enigszins objectieve nieuwsgaring is soms wel erg weinig terug te vinden.
Politie en Westerveld hebben moeite met de aanleg van de HOV omdat er dan bellen gaan rinkelen bij de begraafplaats en eventueel rouwstoeten door de HOV gesplitst gaan worden... Een stukje geschiedenis. In de late 19e en begin 20e eeuw was er een speciale trein vanuit Amsterdam om doden te transporteren naar Westerveld. De rust wordt verstoord, maar historisch gezien is er altijd een innige band tussen Westerveld en spoor geweest. Vele decennia hebben de bellen van de spoorovergang gerinkeld. Toen nog luid en lang... de bellen voor de HOV kunnen veel bescheidener en zullen vooral korter rinkelen.
Er zijn besluiten genomen: de HOV gaat er komen. In Santpoort Noord hebben enkele organisaties heel constructief ingespeeld op een verandering van het traject. Maar verder blijft de weerstand en die wordt dan meestal op haast infantiele en kortzichtige manieren geuit. Zelden constructief, in ieder geval. En jammer dat de krant dit zo voedt... de HOV komt er en moet er ook komen. Het is een belangrijke aanwinst voor onze gemeente. Maar daarnaast zijn er besluiten genomen. wat mij opvalt is dat meerdere partijen binnen een democratie zo slecht om kunnen gaan met democratie/verlies... zie het voorbeeld HOV. Laten we nu allemaal eens ophouden met al dat gezever en gaan kijken hoe we juist op constructieve wijze tot een goed HOV kunnen komen!

1 opmerking: