donderdag 8 november 2012

Tijd gezocht!



Het blijkt dat ik soms de indruk geef niks te doen en mijn tijd zit te verlummelen. Natuurlijk, er zijn vast momenten dat ik niks doe. Je kan niet altijd actief zijn.

Natuurlijk moet een mens ontspannen. Dat heeft iedereen nodig. Ik ook, want ik ben een mens. Maar verder ben ik echt wel een bezig baasje. Ik ben erg veel bezig, en heb tijd te kort. Ik wil misschien te veel. Misschien doe ik ook te veel. Er zijn zoveel zaken waar ik niet aan toe kom. Maar gelukkig zijn er ook veel dingen waar ik wel aan toe kom.
Zo probeer ik mijn politieke ambities goed uit te voeren. Voor het raadswerk staat zo'n 20 uur per week. Gemiddeld ben ik er al snel 30 tot 40 uur per week bezig. En dan nog doe je het niet goed. Meer tijd... Kan ik best gebruiken. Mijn zoektocht naar werk is zeker ook iets waar ik tijd aan kwijt ben. Dat wordt nogal eens onderschat, maar opgeteld gaan er nog heel wat uurtjes per week in zitten. Dan heb ik nog mijn vrijwilligerswerk, wat vanaf morgen twee dagen per week vergt. Plus nog wat extra tijd voor het andere vrijwilligerswerk. Thuis doe ik de boodschappen, kook regelmatig,  doe meestal de was en strijkwerk en dan liggen er nog wat klusjes. 

Ja, en dan hebben we nog ons sociale leven. Veel tijd is hier niet meer voor over. Ik zie mijn vrienden, vriendinnen en familie te weinig. Als het even kan stop ik er tijd in, maar vroeger was dat vele malen meer.
De honden uit laten, het komt er nauwelijks van. Lekker achter de pc een huis ontwerpen. Het kost veel tijd, meer dan ik er in kwijt kan. Mijn wijn moet ik nu vrij snel hevelen en daarna moet de wijn gaan klaren.

Per nacht slaap ik hooguit een uur of zeven. Bij een goede nacht dus. Vijf uur is ook geen uitzondering.
En nog kom ik tijd te kort. Wanneer ik Amerikaan was ging ik er vanuit dat alles maakbaar is. Dus ook dat je tijd kan kopen. Maar, ik ben geen Amerikaan. Ik ben een nuchtere Nederlander. Meer tijd kan ik niet vinden. Een dag is een dag, een week een week. Mijn geluk is dat ik veel dingen efficiënt en snel kan doen. Daardoor kan ik een hoop in een dag proppen en veel doen. Maar het altijd te kort. Ja, en ik zorg ook voor mijn ontspanning. Heb ik ook nodig, maar doe ik in feite ook te weinig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten