zondag 22 april 2012

Tegen de paal!


gelukkig staat dit niet in een bos...

dat wordt pijnplijk, als je niet goed oplet...
de vreemde rotonde in Overveen
met van Ouds het raadhuis
Je rijdt over een weg en er staat opeens een paal midden op het wegdek… Zo reed ik van de week richting Kromhoutstraat in IJmuiden bijna op een vluchtheuvel. Ik dacht voor te sorteren, maar dat bleek voor een straat eerder (Dokweg) te gelden. De strepen deden echter anders vermoeden. Een ander voorbeeld is een soort rotonde in Overveen, tegenover Vanouds het Raadshuis. Wanneer je er op rijdt heb je voorrang, maar volledig onduidelijk voor de meesten en in feite een wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ik ben daar bijna een keer voor mijn bek geslagen toen ik op die rotonde reed en er een man vanaf de Zijlweg voor mij wilde schieten. Dit lukte (net) niet en hij werd boos.
in dit geval heeft rechtdoor geen voorrang?
Overal zijn rare situaties. Vaak ook met borden. Bijvoorbeeld een fietspad, gevolgd door een bord verboden voor fietsers. Elkaar tegensprekende borden, of een volledig overbodige aanvulling.
Waar komt dat nu vandaag? In eerste instantie betreft dit natuurlijk de verwarde techneuten achter de tekentafels. Ingenieurs heten zij, als ik het goed heb. In een aantal gevallen worden er politieke besluiten over genomen. Ik neem aan dat in Overveen hier een voorbeeld ligt. Een slechte ingenieur en een raad die geen kennis van zaken heeft. In de meeste gevallen heeft de politiek niets met deze uitvoeringen te maken. Soms komt het voort uit regelgeving, die al te letterlijk wordt uitgevoerd, soms een onoplettende ambtenaar en in veel gevallen zijn het de uitvoerders, die slecht opletten. En misschien soms geintjes uit halen. Ik kan er wel om lachen… punt is alleen, dat het ook gevaarlijk kan zijn. Dat daar op de Kromhoutstraat… ik ben niet de enige en die vluchtheuvel gaat echt op korte termijn tegen de vlakte… door een auto en niet door een wegwerker.
dit lijkt verwarrend, maar hoeft niet, maar als hier eerst een blauw bord staat wordt het een ander verhaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten