donderdag 12 april 2012

Misdaad uit zelfverdediging.....

en dit valt waarschijnlijk ook nog onder handvuurwapen?

voor mij al te agressief
Gisteravond heb ik mij weer eens verbaasd over het Amerikaanse wapenbezit. Dit werd verdedigd in het kader van de zelfbescherming en bescherming van goederen en vrijheid. Zo is een grote meerderheid voor het bezit van handvuurwapens… ja, dat ding wat de meneer voor zijn pick-up in handen heeft valt daar ook onder… op het nachtkastje? Neen, bedankt.

Het kan er bij mij niet in, dat de lobby in Amerika zo veel succes heeft, dat verbod op, en zeker beperking op, wapens steeds stuk loopt. Neen, de burgerrechten van een Amerikaan staan voorop en mag je bevechten door anderen te doden. Nooit begrepen dat je de burgerrechten van de ander dan dus wel mag schaden? Gestoorde gedachte van die Amerikanen. Wanneer ik mensen in die documentaire hoor praten, lopen af en toe de koude rillingen over mijn rug. Dom… en levens gevaarlijk. Vandaag op de radio; een burgerwacht in Amerika wordt toch vervolgd. Hij had een vermeende inbreker doodgeschoten… een jonge zwarte man, ongewapend en onschuldig. Meneer had nu dus iets te snel geschoten. Zijn straf… dat zal wel heel erg mee vallen, hooguit wordt hij aangesproken op excessief geweld.

Gelukkig werd er ook een ander beeld neergezet. De anti-wapenlobby. Een wel heel moeizame strijd. Wel aardig was een experiment. Een collegezaal waar alle leerlingen werden uitgerust met een wapen. Vervolgens kwam er iemand de zaal binnen en begon te schieten. Gevolg; de medeleerlingen hebben elkaar vooral neergeschoten en de dader de rest…. De dader zelf kon rustig weglopen. Het experiment werd overigens met Paintbal wapens uitgevoerd.


redding bij Colombine

Blijkbaar wil het de Amerikanen niet door dringen dat hun wapenbeleid zo ongelofelijk veel doden oplevert. Om te beginnen de crimineel. Via allerlei truckjes komen zij rustig aan een wapen. Alle criminelen lopen dus met een vuurwapen. Daarnaast de gestoorden. Ook zij kunnen via simpele omwegen een dergelijk apparaat aanschaffen. Wel, voorbeelden hiervan zijn bekend; de schietpartijen met name op de highschools. De criminelen die niet alleen elkaar, maar ook anderen vermoorden, schietincidenten en zelfmoorden. En dan niet te vergeten de schietincidenten waarbij vermeende criminelen worden neergeschoten vanuit het recht op zelfverdediging. Schandalig.

Maar de wapenlobby is sterk en er gaat veel geld in om. Vreemd dat een land als Amerika wordt gezien als een van de rijkste en welvarendste en misschien wel ontwikkeldste landen van de wereld; maar zich als een soort holbewoner opstellen: wel wapens, geen eten. Excessieve rijkdom, versus armoede. Met het geld uit de wapenindustrie (en dan even de niet-militaire wapenindustrie) kan je van Amerika een veel beter land maken. Minder armoede en minder werkloosheid leidt ongetwijfeld tot minder criminaliteit. Ik ben zwaar tegen wapenbezit… überhaupt ben ik tegen wapens en ben van mening dat een wapen in handen van een particulier altijd afgewezen moet worden. Ook voor de jacht en schietclubs geld naar mijn idee, dat die wapens altijd in kasten op de club bewaard moeten worden en strenge eisen gelden voor vergunningen… en zelfs dan gaat het nog mis. Omsmelten: al die wapens!

alleen voor dit soort excessen moeten wapens al verboden worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten