donderdag 16 augustus 2012

Water!

vroeger in ieder dorp.
Velsen had zich als prominente gemeente voorop kunnen zetten. Zuinigheid zet de gemeente echter op enige achterstand. Zuinigheid of Calvijnse voorzichtigheid en saaiheid, angst vooruitstrevend te zijn?
onzin iedere keer een flesje kopen met ook nog eens duur water, en denk aan de afvalberg!

Onze fractie heeft op meerdere manieren de gemeente gevraagd en aangegeven dat er tegenwoordig een goede mogelijkheid is om openbare watertappunten in de gemeente neer te zetten. Dat is goed voor het milieu; men hoeft niet iedere keer nieuwe flesjes en duur water te kopen. Het is goed als gebaar; dorstige mensen kunnen onderweg even een slokje nemen. De gemeente reageerde niet negatief op ons aandringen. Overigens is het kraanwater nu ook in het gemeentehuis geïntroduceerd, ondanks dat de ideeën hierover eerst weggewimpeld werden. Over de watertappunten heeft de gemeente aangegeven dat zij er voor zijn en initiatieven van derden zullen ondersteunen. Zelf initiatief nemen vond de gemeente te ver gaan.
Maar vandaag stond in de krant dat de Vewin (vereniging van waterbedrijven Nederland) pleit voor een zeer breed netwerk van watertappunten in Nederland. Goed voor iedereen, maar vooral ook bijvoorbeeld voor de fietstoerist. Het fietstoerisme wordt aan alle kanten gestimuleerd. Over een paar jaar wil de Vewin het een en ander gerealiseerd hebben. Ondertussen zie je dat met name in enkele grote steden, maar ook in kleinere gemeenten, wel door de gemeente het initiatief is genomen. In veel gemeenten staan wel watertappunten, welke door de gemeente zelf zijn geplaatst. Voor Velsen is dat een brug te ver, of zal de gemeente wakker worden, nu het toch een breder gedragen beleid gaat worden? We zullen zien. Ik hoop echter dat Velsen snel haar eigen eerste openbare watertappunt onthult!
zo kan een watertappunt er uit zien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten