dinsdag 18 februari 2014

Jacht op de pedofiel

bron: refdag.nl

In de Middeleeuwen was er de heksenjacht. In Nederland hebben we ons de afgelopen eeuwen sterk ontwikkeld. Op technisch gebied, op het gebied van kennis en ten aanzien van onze algemene beschaving. Dan veronderstel je vooruitgang van het individuele denken. Klopt, de heksenjacht is tegenwoordig vervangen door de pedojacht. Computers, mondialisering, supercommunicatie brengen ons blijkbaar terug naar... De Middeleeuwen.

Als kind speelde ik veel buiten. Op straat en in bosjes en het bos. Mijn moeder had mij gewaarschuwd voor kinderlokkers. Dat deden de meeste moeders. En de voorlichting ging verder dan alleen de nadrukkelijke mededeling; geen snoepjes van vreemden aanpakken. Ook als kinderen hadden we onderling een soort waarschuwingssysteem. Ja, ook in mijn jeugd waren er kinderlokkers en mannen die hun piemel lieten zien. Toch gebeurde er relatief weinig echte misstanden. Op straat dan, want zoals we weten was het leven van kinderen bij de katholieken hier en daar wel een stuk anders.
Maar nu is geen vroeger. De wereld zit anders in elkaar. Daar word je dagelijks mee geconfronteerd. Gebeurt en tegenwoordig meer, of zit de wereld zo in elkaar dat het erg veel lijkt? Ik ga voor het laatste!
Door de komst van internet wordt de individu meer en anders maatschappelijk betrokken. Meer vanuit het individuele belang, het sentiment en wetenschap. Het individuele belang omdat wij in een geïndividualiseerde wereld leven. Voeger was er de club, of vereniging die een maatschappelijke functie had. Nu kom je op voor je eigen belang. Het sentiment omdat alles veel dichter bij lijkt te komen. Dus wil men zich opwerpen als redder van het kind en heeft iedereen het gevoel dat het hem/haar ook kan overkomen. Maar de wetenschap is misschien wel het meest dodelijke. We weten van alles, kunnen overal achter komen, maar de meerderheid heeft nooit geleerd adequaat met die kennis om te gaan. Dus wordt iedere mug een olifant en is alles erg.
Bij de gevolgen staat men niet stil. Nog niet zo heel lang geleden werden homoparen nogal eens weggejaagd. Maar ja, die waren formeel niet veroordeeld. Maar gelukkig is er nu de pedo. Een gore viezerik die het met kinderen doet. Helemaal mee eens overigens.  Dan wordt ie opgepakt, gestraft en gerehabiliteerd. Misschien wist de buurt vroeger vaag wel dat er ergens een veroordeelde pedo woonde. Nou, dan let je iets beter op. Verder niks aan de hand. Nu weet heel Nederland waar welke pedo woont en gaat men er vanuit dat iedere pedo recidive is. Dat is wel makkelijk, want dan hief je niet na te denken.

Wel mooi die veroordelingen. Dan zit er in ieder geval een etiketje op. Ik zie het al voor me; de hele buurt maakt zich druk om een veroordeelde pedo die er is komen wonen en ondertussen werkt een niet veroordeelde pedo de halve buurt aan kindertjes af. Dat kan wel zeker de realiteit zijn.
Zolang iemand niet veroordeeld is, is hij/zij een potentiële dader. En een ding, potentiële daders zijn veel gevaarlijker, want... Die kennen we (nog) niet.
Nu weer de zwemleraar uit Leiden. Het lijkt wel of die ouders willen dat hun kind misbruikt wordt. Die man mag nergens wonen,maar kijk dan vooral eens naar het volk dat geert. Internet hebben ze wel, maar de wereld begrijpen... Ho maar. Een poosje geleden zag ik een zeer reële moeder op tv. Die had zo iets; hij woont daar, dan kan ik het een beetje in de gaten houden, maar die man verdiend een kans.

Ga er vanuit dat iedere veroordeelde een grote kans op recidive heeft. Mogen moordenaars, dieven, en andere criminelen dan nooit meer terug in de maatschappij. Moeten we in voortdurende angst voor hen leven? Daarvoor geldt toch ook dat de straf is uitgezeten en iemand een kans moet krijgen? Waarom gaat dit dan bij de pedo niet op? 
Nu nog een stapje verder. Straks kan je op internet zoveel informatie op doen dat je van iedereen aan het gedrag en andere kenmerken kan zien of hij/zij een potentiële misdadiger is. Iedereen gelijk al verbannen? De Russen maken het makkelijk. Een homo staat gelijk aan een pedo. Dus verbied je de homo.... Veroordelen voor het misdrijf. Ja, en dan moet ik weer heel erg aan die Middeleeuwen denken. De mens is geen steek veranderd! Door alle technische ontwikkelingen kan dat nog wel eens een nieuw en nog groter gevaar worden. De mens is namelijk nog helemaal niet rijp om met al die kennis om te gaan. Helaas, de pedojacht is geopend. Nu maar hopen op een stroomstoring van enkele maanden en even terug naar "af". 


 
bron: stoerbeek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten