zaterdag 8 juli 2017

Jan Smit

Jan Smit, nimmer heb ik veel met die zanger gehad. Nou, misschien in het begin een beetje. Echter, na z'n optreden bij Eva Jinek heb ik het toch echt gehad met hem. Opeens realiseer ik mij ook, dat je Jan Smit overal op televisie tegenkomt. Jantje dit, Jantje dat. Hij zingt ook nog, maar presenteert meer en meer. Tja, wat kan je daar op tegen hebben? Op zich niets.

Maar, meneer Smit lijkt het idee te hebben, behalve zanger en presentator, ook nog een sociaal gezicht te hebben. Maar, bij het programma Jinek valt gigantisch door de mand. Zo sterk, dat ik er inmiddels van overtuigd ben dat hij helemaal niets met zielige mensen heeft. Niets, mits hij er mee op televisie komt, en mits hij er persoonlijk baat bij heeft. En dat soort mensen maken mij uitermate kriegelig.

Natuurlijk heeft hij vrij jong al bekendheid gekregen. Danny de Munk had dat ook. Maar die had nog iets natuurlijks en geeft veel meer het gevoel van de schoenmaker die bij zijn leest blijft. Jan Smit geeft dat gevoel totaal niet. Ik krijg meer en meer de indruk dat hij enorm geilt op zichzelf, zijn roem en rijkdom en zijn mooie koppie. Bij niets, en dan ook niets, wat hij zegt heb ik het gevoel dat hij het meent. Die man komt mij ontzettend onecht om. En ja, dat irriteert mij, omdat hij beschikt over een behoorlijk (persoonlijk) vermogen. Letterlijk een verwend kind met een plastic kop.



Hij presenteert ook het programma "de beste zangers van Nederland". Daarin vind ik hem ook al zo "plastic". Dat zijn liedjes populair bij kinderen is kan ik mij alles bij voorstellen, maar met zijn muziek heb ik nooit iets gehad. Simpel, ik vind zijn liedjes niet volwassen. Het zijn en blijven slappe kinderliedjes.

Dat hij zo rijk is geworden met zijn zingen zal wel. Van mij mag hij. Zo zijn er heel wat zangers, en zangeressen die zeer ruim kunnen leven van hun liedjes en optredens. Gelukkig gaat niet iedereen naast zijn schoenen lopen en blijven velen dicht bij zichzelf. Zelfs Geer en Goor kan ik meer waarderen, omdat ik het wel een stelletje sukkels vind, maar ook omdat het gewoon een stelletje sukkels is.



Maar goed, zijn muziek hoef ik niet te draaien en de televisie kan uit, bij de programma's met Jan Smit. Maar laat hij het lekker zelf ook daar bij houden...



Een te grote sprong misschien, maar misschien irriteert meneer Smit mij deze week wel nog meer met zijn uitspraken en opvattingen, omdat je deze week met al dat soort idioten geconfronteerd werd. De G20... Dan zie je weer wat een idioot Trump is, zich gedraagt als een kind en volledig "dom" doet, praat, denkt en die eeuwige zure rotkop toont. En dan dat kleintje Putin. Zogenaamd bescheiden en gereserveerd. Niet te vergeten de president van Turkije. Die heeft zichzelf volgens mij ooit beloofd nooit meer te lachen! Echt een feestnummer, die man.

Drie mannen, met veel macht, nog meer geld, en volledig egocentrisch en narcistisch. Mannen die op hun manier een "sociaal gezicht" tonen, maar totaal niets sociaals hebben. Tja, dan is het lijntje naar Jan Smit toch snel gemaakt.



Dat soort mensen..., het maakt me zo moe..., zo moedeloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten