woensdag 26 maart 2014

Boek kan nog steeds niet dicht....

bron: IJmuider Courant
Het boek kan blijkbaar nog steeds niet dicht. Tijdens de start van de coalitiebesprekingen is Westerman weggelopen. Niet nadat hij Reina de Haan wederom gesmaad heeft. Het lijkt er op dat het offensief van Westerman zich vooral op Reina richt. Ik word wel in de val mee genomen. De hele raad in Velsen wordt getroffen met de smet die deze meneer op de lokale politiek legt.

Behalve de aantijgingen in mijn richting op 20 november 2013 heb ik eigenlijk nooit een concreet verwijt in mijn richting gehoord. Überhaupt was er weinig concreets. Toch zou ook ik de goede eer van GroenLinks bezoedeld hebben. Provinciaal bestuur en landelijk zijn blind op Westerman en het bestuur gevaren. En het bestuur, met Westerman, gingen steeds verder. Vrijwel direct verloor de strijd in onze richting alle proporties en moesten wij zwarter dan zwart gemaakt worden. Formeel was er geen enkele aanleiding. Nee, zelfs de motie van wantrouwen niet. Maar de doctrine van Westerman kreeg de schamele hoeveelheid aanwezige handen op elkaar. Het was niet genoeg ons geen vertegenwoordiger van GroenLinks meer te laten zijn en ons werd aangekondigd dat een royement van GroenLinks zelfs aanstaande was. Het enige bewijs is gebaseerd op leugens. De partijorganisatie van GroenLinks hobbelde blind achter Westerman en de zijnen aan. Vanaf januari hebben Reina noch ik ook maar iets van GroenLinks vernomen. Daar zit feitelijk al iets niet goed.
bron: dichtbij.nl

De tijd schrijdt voort en er blijkt wel degelijk iets aan de hand. Tijdens de campagne bleek dat Westerman met regelmaat negatieve kritiek richting Reina en mij uitte. Blijkbaar waren wij onvoldoende voedingsbodem anderen af te zeiken en ook anderen kregen er van langs. En iedere aanval was persoonlijk. Wanneer het op inhoud aan kwam dook hij in de rol van wethouder, maar niet in die van lijsttrekker. Eigenlijk is vanaf medio 2013 te zien dat Westerman de weg kwijt is. Hij kan de verschillende rollen niet meer uit elkaar houden; wethouder, lijsttrekker, lid GroenLinks. Het blijkt dat hij inhoudelijk ook geen verhaal heeft, waarschijnlijk de reden steeds maar in de rol van wethouder te vluchten. Bij de diverse stellingen week hij af van het verkiezingsprogramma, of voegde zaken aan zijn beantwoording toe, die feitelijk in tegenspraak tot de rest waren. Duidelijk een poging vanuit het programma zo veel als mogelijk de kiezer naar de mond te praten.

Vanaf november is te zien hoe Westerman in snel tempo onderuit glijdt. Hij uitte op een wijze zich richting zijn eigen fractie die een rol van wethouder niet waard is. Publiekelijk nam hij afstand van zijn fractie. In feite een reden voor een wethouder de eer aan zichzelf te houden. Westerman deed dit echter niet en schaarde het zwakke bestuur achter zich. Zijn opmerkingen bezoedelde in feite het ambt van wethouder. Toch gebeurde er weinig. Voor de schermen althans. Men bleef voorzichtig, ging uit van een (zogenaamd) intern conflict en negeerde. Buiten beeld waren de reacties veelal geheel anders. Reina en ik ontvingen weinig publiekelijke steun, maar inmiddels lijkt het gelijk meer en meer aan onze kant.

En nu is hij raadslid. Roepende in de woestijn, dat wordt zijn laatste rol. Ondertussen heeft hij alle glazen ingegooid. Eerst naar ons, maar hij is verder gegaan. Te ver. En nu? Vier jaar lang raadslid in de rol van outcast? Of kiezersbedrog plegen en het stokje over geven aan Soraya. Geen echte verbetering, terwijl het allemaal zo veel beter had kunnen zijn. Westerman heeft zichzelf en GroenLinks te schande gemaakt. Wij zijn de eerste, maar dus niet de enige slachtoffers.
Tijdens de coalitiebesprekingen (25 maart) gaf Westerman af op Reina. De link naar de coalitie is mij onduidelijk, en ook de ingreep van de voorzitter werd door hem genegeerd. Velsen Lokaal en Forza stapten zelfs tijdelijk op. Pas na de derde ingreep van voorzitter Baerveldt reageerde Westerman; hij liep weg. Later bleek hij terug gekomen te zijn. Zoals in de IJmuider Courant staat ging hij door of er niets aan de hand was en hield ellenlange verhalen. Zo iemand is de raad niet waardig.
 
bron: Twitter, de huidige discipelen van Westerman;
 zin in de toekomst... torpederen die toekomst!
Toch heeft onze Messias nog volgelingen. Zij moeten ondertussen wel erg blind zijn. Of rancuneus, maar waarop gebaseerd? Op de Facebookpagina van Fractie Merhottein reageert ene Huile Balk. De naam alleen al. De reacties zijn schrijnend. Dermate dat wij deze reacties met regelmaat verwijderen. Op de pagina van Huile Balk blijkt dat er niets op te vinden is en alles wijst er op dat deze pagina alleen in het leven is geroepen om op ons te zeiken. Prima, maar het taalgebruik is niet alleen erbarmelijk, de inhoud is ook amper te volgen en schandalig. Wie het is, is dus onbekend. Wel lijkt er een duidelijke verwijzing naar een bestuurslid en/ of kandidaat van de lokale afdeling. Ze blijven trappen en blijven dit doen op basis van een verdraaide werkelijkheid en leugens, zoals GroenLinks Velsen vanaf 22 november 2013 al met enige regelmaat doet. Op zich ken ik de loyaliteit wel. Ook wij hebben ons lang loyaal opgesteld naar Wim. Het heeft ruim drie jaar geduurd een beeld te vormen over deze man, en wat er werkelijk schuil gaat achter deze aimabele zeventiger. Ja, ik kan mij zelfs voorstellen waarom men nauwelijks naar ons geluisterd heeft en is blijven geloven in Westerman. Alleen, met het tempo waarin het nu gaat is loyaliteit echt een uiting van onvermogen. Misschien dat schaamte nu maakt dat er mensen zijn die hem (politiek) nog trouw blijven. En waar zijn we inmiddels gekomen? Juist naar de situatie van 2006 -2010. Een fractie die eigenlijk niets met GroenLinks heeft , maar een eigen koers vaart en waarschijnlijk op korte termijn een bestuur zonder leden. Zo heeft brave Klaas Strooker in die periode de boel koest gehouden. Vier jaar lang is binnen GroenLinks geroepen een dergelijke situatie niet meer te willen. Continuïteit en vernieuwing werd een jaar geleden nog geroepen. Deze uitgangspunten zijn volledig in rook op gegaan. Met zijn allen zijn we er debet aan dat Westerman zo lang zijn spel heeft kunnen spelen. Gelukkig beginnen meer mensen de realiteit nu onder ogen te zien. Politiek voor ons te laat, maar misschien was het onze missie wel om deze rotte appel uit de berg appels te vissen. Inmiddels krijgen wij wel bijval, maar helaas kunnen wij er zelf niet zo veel meer mee.

Een soap als deze is te schandalig voor woorden en voor een democratisch instrument die geacht wordt een gemeente te regeren. De waarheid rond Westerman helpt misschien dit soort smet op de democratie te voorkomen. Richt je op de inhoud en maak het politieke spel niet persoonlijk. Play fair!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten