zondag 30 maart 2014

Steun aan de Marokkaanse Nederlanders!

bron: Trouw.nl
Dat Wilders zijn grenzen verlegt is bekend. Nu is hij er echt overheen gegaan. Dat hij naïef reageert en aangeeft dat hij alle commotie niet begrijpt kan er bij mij niet in. Hij is veel te berekenend. Maar nu schaadt hij een hele bevolkingsgroep.

In tijden van crisis zoeken mensen, en groepen, vaak een zondebok. Wilders speelt hier goed op in. Nieuw is het niet. De Molukkers zijn lange tijd de zondebok geweest, en de Antillianen waren in feite ook een tijd niet welkom. En nu richten de pijlen zich op de Marokkanen. Tussen deze groepen zijn een aantal overeenkomsten. Nederland heeft hen naar ons land gehaald, we hebben ze slecht opgevangen en er is (was) sprake van hoge criminaliteit. Dat mensen uit deze groepen buiten de boot vallen is onze eigen schuld. Ga maar eens na; je wordt een land binnen gehaald, in een mooie wereld. Vervolgens mag je het allemaal maar uitzoeken en blijken de kansen minder voor handen dan het beeld aanvankelijk was. Dan moet je sterk in je schoenen staan, of een cultuur om je heen hebben die je de nodige kansen biedt.
Wilders sprak in eerste instantie ook over de criminele Marokkaan. Ook dat was al verwerpelijk. Iemand met een Nederlands paspoort is Nederlander. Geen discussie. Bij Wilders wel. En dan gaat ie echt te ver; willen jullie meer of minder Marokkanen? Er wordt gescandeerd: minder en Wilders reageert: dan gaan we dat regelen. In een soort kroeg met een aantal gasten die waarschijnlijk ook nog eens de nodige bier genoten hadden. Dat is dus de boel opjutten. Hoe dan ook sprak hij over alle Marokkanen. Pas in tweede instantie nuanceerde Wilders door het vooral bij de criminele Marokkanen neer te leggen. Dat werkt dus niet. Velen hebben de nuance waarschijnlijk ook niet eens meer mee gekregen. Hoe doordacht is die truck van Wilders hier geweest? Heel erg, wat ik van hem weet.

In eerste instantie heb ik niet gereageerd. Dat doet heel Nederland al. Op Facebook, Twitter en alle sociale media. Daar hoef ik niet aan mee te doen en in eerste instantie koos ik voor het zwijgen. Geen aandacht aan geven.
Inmiddels is de situatie veranderd. Rutte heeft het jeugdjournaal benaderd om Marokkaanse kinderen gerust te stellen. Idioten schrijven dreigbrieven naar Marokkanen in hun omgeving. Dat ze op moeten rotten. De Marokkaanse Nederlanders voelen zich bedreigt en worden ook daadwerkelijk bedreigt. Dat is voor mij de grens en kan ik mij niet meer blijven verbergen in het stil zwijgen van de uitspraken van Wilders. Ik moet denken aan de jaren negentig, toen Joegoslavië uit elkaar viel. Mensen die jaren in goede harmonie naast elkaar woonden werden plots de grootste vijanden. Ze moorden elkaar zelfs uit. Wat is de stap van de gevolgen van de uitspraken van Wilders naar een situatie als in Joegoslavië?  Het lijkt niet waarschijnlijk. Toch kan je tegenwoordig niets meer uitsluiten. En denk aan de Hutsi's en Tutsi's. Wilders kan niet langer de onschuld uit hangen. En de mensen die de Marokkanen bedreigen en dreigbrieven sturen. Die moeten direct opgepakt worden. Leefden zij tijdens de WO 2, dan waren dit de NSB'ers. Die gasten zijn na de oorlog allemaal gestraft. Dit kunnen we voor zijn, door die gasten direct op te sporen en zwaar te straffen.
Wat is het vergelijk met de vroegere NSB? Bron: NIOD.nl
En dan de Marokkanen zelf. Hoe kunnen we die steunen en geruststellen? Deze groep verdient onze bescherming en steun. Overigens geldt dit wat mij betreft voor alle minderheidsgroepen. Meer dan steun. Zoals ik eerder aan gaf; Nederland heeft slecht voor hen gezorgd. Wij moeten daarvoor onze verantwoordelijkheid nemen. Er moet geïnvesteerd worden om de Marokkaan op een goede manier te laten integreren. Van kansarm naar kansrijk. Er zijn kansrijke Marokkanen, maar onvoldoende. Nederland heeft de verantwoordelijkheid hierin te investeren. Natuurlijk zijn er genoeg Marokkaanse Nederlanders die zich maatschappelijk wel ontplooid en ontwikkeld hebben. Maar ook bij hen hoor je dat dit vaak met heel wat drempels is gegaan. Juist de minder sterke en minder geïntegreerde mensen verdienen de aandacht!

En Wilders? Die is de democratie onwaardig. Ik hoop van harte dat het OM alle aangiften zeer serieus neemt en dat dit mag leiden tot een zware straf. Daarnaast is een verbod te participeren in onze democratie een gevolg dat van mij opgelegd mag worden. Bij hele hoge uitzondering. Uitzonderingen bevestigen te regel. Wat Wilders doet heeft niets meer te maken met politiek, niets met vrije meningsuiting. Het is pure opruiing.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten