vrijdag 8 januari 2016

Charlatan Westerman

Charlatan Wim Westerman laat weer van zich spreken. Anderhalf jaar heb ik mij niet meer geuit inzake politiek. Maar nu kan, en mag, ik niet stil blijven. Natuurlijk heb ik met genoegen kennis gemaakt van de in opspraak zijnde wethouder van Haarlemmerliede.  De raad heeft het vertrouwen in hem op gezegd, in het Presidium, met negen tegen een stem. En dat al na anderhalf jaar. Het verbaast mij niets. Sterker, ik had voorspeld dat het binnen twee jaar mis zou gaan. Maar er komt weer heel wat los. Immers, mijn leven heeft door zijn directe toedoen een hele andere, onplezierige, wending gekregen. Maar ook omdat de motie van wantrouwen, welke fractie GroenLinks tegen hem had ingediend, vrijwel de exacte gronden kent, als waarop nu de raad het vertrouwen op zegt. Helaas was men in Velsen van mening dat wij uit rancune de motie indienden. Dat hebben we pertinent niet gedaan, we hebben destijds gekeken naar de inhoud. Ik ga er vanuit dat men in Haarlemmerliede ook op inhoud reageert.

Westerman zit in het pluche. Niet vanuit een overtuiging, maar vanuit puur eigen belang. De rest interesseert hem niets, behalve dat hij graag mensen om zich heen verzameld, die hem braaf en blind volgen. Westerman zit momenteel ook in het bestuur van GroenLinks Velsen. Een zwak bestuur wat hij prima weet te manipuleren en te imponeren. De oude wijze man, zo zien velen hem. Het addergebroed achter zijn oogkassen blijft voor de meesten verborgen. Alleen wakkere lieden ontdekken de man achter de aimabele figuur. Aimabel, mooi niet, maar wel een schijn welke hij goed weet op te houden. Althans voldoende om te overleven. Keer op keer en kritische elementen weet hij weg te zetten, desnoods via leugens en bedrog. En altijd ligt het aan de ander, nooit aan hem zelf. Ook nu is de raad weer de schuldige. Hij niet...

In 2013 heb ik een emotionele blog geschreven. Misschien te snel en te emotioneel, maar mijn gelijk van toen wordt nu in feite bevestigd. Wim Westerman zegt tegen de krant, dat hij niet van achterkamertjespolitiek houdt. Vreemd, want hij doet bijna niet anders. De motie van wantrouwen werd destijds niet gesteund, omdat de raad van Velsen te verdeeld was, geen lef toonde en onze vermeende rancune.



In 2013 begon het gelazer. Voor Westerman was de fractie lastig. Immers, wij luisterden niet naar hem, waren kritisch en hadden hem zeker niet nodig. Dus haalde hij valse streken uit tijdens de ledenvergadering. Echter, omdat hij zijn vriendjes mobiliseerde wist hij de regels naar zijn hand te zetten. Daarbij bediende hij zich van pure leugens én bedrog. Iemand die middels leugens een ander neerzet heeft de eerste slag gewonnen. De ander kan zich immers alleen verdedigen en dan is de aanvaller in het voordeel. Zeker wanneer hij zijn kompanen heeft gemobiliseerd. Met zijn overtuigingskracht wist hij zelfs landelijk GroenLinks voor zich te winnen. Ook zij bleken blindelings in zijn mooipraat te trappen. De gevolgen mogen inmiddels bekend zijn.



Nu moet hij dus opstappen in Haarlemmerliede. Dat doet hij niet. Hij houdt te veel van het pluche. Er moet eerst een motie van wantrouwen komen. Ik vrees dat hij zelfs dan nog niet zonder slag of stoot op stapt. Dát is namelijk Westerman. En natuurlijk is de raad de kwade genius.

Hij is lang mee weg gekomen. Te lang, en dit is nu de derde keer. De derde keer! Wordt men nu eindelijk ook eens wakker bij GroenLinks landelijk?



Destijds heeft hij de raadsleden van GroenLinks in diskrediet gebracht. Ja, je mag zelfs stellen dat hij hun toekomst heeft verziekt. Vrij letterlijk. Zelf zou hij niet in de raad willen, maar wel moest hij lijsttrekker worden. Twee van zijn gecharterde "kinderen" kwamen uit het niets hoog op de lijst. Maar, beiden bleken niet in de raad plaats te willen nemen. Wim kwam dus in de raad. Hij werd gevraagd voor wethouder in Haarlemmerliede. Daarom kwam nummer 4 (!) in de raad van Velsen. Hij vertrok naar Haarlemmerliede, maar claimde wel een functie in het bestuur van Velsen. Zeer dubieus eigenlijk. Maar ja, die club heeft hij in de tang... Helaas, nummer vier maakt geen sier in de raad. Reclame voor GroenLinks is niet aan Westerman besteed. Überhaupt heeft hij niet veel op met GroenLinks. Hij heeft op met het pluche en verschuild zich achter GroenLinks. Ooit vertrouwde hij mij tie dat het om het even elke partij kon zijn, maar dat hij dacht binnen GroenLinks de meeste kansen te maken.

Vier jaar afbraakpolitiek in Velsen en zo te lezen is hij in Haarlemmerliede bepaalt niet voortvarender geweest. Maar dat ligt aan de raad, aldus Westerman.



Nee, ik ben klaar met hem. Naar mijn mening mag zo iemand geen enkele politieke functie meer bekleden. Hij is een blamage voor de politiek. Het wantrouwen van de burger in de politiek vertegenwoordigt hij ten volste. Hij is geen vertegenwoordiger. Het is een pure charlatan! Ik ben benieuwd in hoeverre de partij GroenLinks nog steeds achter deze man blijft staan. Dan moeten ze niet gek op kijken, wanneer GroenLinks weer niet scoort bij de kiezer.

Westerman is in de zeventig. Ik ken hem als een doorlopende herhaling en beticht hem ook van enige vergeetachtigheid. Laat hem maar lekker aan zijn boeken werken of zijn Chinezen rond leiden. Maar in hemelsnaam, dien die motie van wantrouwen in en haal deze vent uit de politiek! Hij verwezenlijkt het wantrouwen van de kiezers in de politiek. En, geef hem een pluche leunstoel mee, ter afscheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten