zondag 8 september 2013

De ontdekking

foto: Reinder Weidijk
Plots kom er een herinnering uitje verleden boven. De aanleiding is veelal niet duidelijk. Maar het staat dan allemaal weer helder voor de geest. Ik heb dit nu ook. Een herinnering uit de winter 1976 - 1977. Redelijk het begin van toch al een belangrijke periode in mijn leven.

Sinds enkele manden had ik het ouderlijk huis verlaten en woonde in een oude hotel, met vele kamers. Al deze kamers waren verhuurd. Het was een rommeltje, spannend en en compleet nieuw leven. De kamers werden verhuurd aan mannen, vrouwen en stelletjes, van diverse leeftijden en pluimages. Voor een toch wat naar binnen gekeerd persoon, als ik was, gaf deze verhuizing een behoorlijke culturele shock. Alleen zijn en privacy kregen een andere betekenis, dan in de periode dat ik nog in mijn ouderlijk huis vertoefde. Het werd een harde en boeiende leerschool.

Op seksueel gebied was allang geen onbeschreven blad meer. Met meerdere vrouwen had ik een seksuele ervaring en ook gemeenschap hebben was mij niet vreemd. Maar, er veranderde iets. Al kort nadat ik op kamers ging wonen realiseerde ik mij hoe ik seks beleefde. De enige naakte vrouwen kende ik uit de (slecht verstopte) Playboy of Penthouse van mijn vader en het bloot wat toen veel op de televisie aan je voorbij ging. Bij mijn eerste seksuele ervaringen was de vrouw in feite niet meer dan een instrument mijn lusten te botvieren. Ik zeg het nogal rauw, maar in feite kwam het er wel op neer.
Eenmaal op kamers kwam ik er achter dat ik seks alleen als persoonlijke lust zag en geheel niet stil stond bij wat een vrouw op dit gebied kan ervaren. Eenmaal die gedachte stoorde mij dit direct. Voor mij was het van belang voortaan vooral de vrouw te behagen. Daarmee zou ik ook zelf aan mijn genot komen. Een nobel streven voor een twintig jarige. Gelukkig had ik toen al de instelling dergelijke gedachten niet als streven te blijven houden. Nee, ik moest er ook zeker iets mee.

In de flankerende kamers woonden vrouwen. Met beide had ik contact. Bij een van hen voelde ik een erotische prikkel, bij de ander een gewone vriendschap. En zo kwam het dat ik op een avond mijn probleem aan haar voorlegde. Ondanks dat ik bloot had gezien en seks had gehad wist ik niets van een vrouwelijk lichaam. Sterker, ik had het tijdens de vrijages niet eens goed geobserveerd, laat staan mij verder in het genot van de vrouw had verdiept. 
Ik bevroeg haar naar wat zij als prettig en stimulerend ervoer we stonden tegen over elkaar. Zacht met mijn vingers door haar haargrens in de nek kroelen. Vervolgens kroelde ik haar, waarbij instructies gegeven werden het goed te doen. Zo leerde ik haar eerste gevoelige plek en erogene zone te ontdekken.
Na deze ontdekking stelde ze mij een gelijke vraag. Ondanks dat zij uit een christelijk gezien kwam met vele broertjes, was het mannelijke lichaam (zeker op deze wijze) onontgonnen terrein.
Van het hoofd ging het langzaam lager. Haar T-shirt ging uit, en de BH volgde. Voor het eerst in mijn leven bekeek en betastte ik een borst heel bewust. Zij gaf haar fijne plekjes aan, maar vertelde ook wat niet plezierig was. Mijn hemd ging ook uit. Over en weer, tegen over elkaar. Heel langzaam naar beneden. Haar broek ging uit en mijn aandacht ging uit naar haar benen en voeten. Mijn broek zakte tot op de grond. Als laatste schoof ik haar onderbroek uit (strings en kleine slipjes waren toen nog geen gemeengoed). Ik aanschouwde en voelde. Mijn onderbroek zakte en zij bestudeerde mijn geslachtsdeel.
Na deze ontdekkingstocht van het lichaam bleef een vraag onbeantwoord; waar zit de clitoris. Tegenwoordig weet een knul van twaalf dit al bijna, maar het woord kende ik, terwijl ik bij God niet wist hoe het eruit zag, of wat dit bij de vrouw bewerkstelligde.  
Wij veranderden van positie, waarop zij mij de kleinood kon tonen. Zij leidde mijn vinger er heen en leerde mij deze damesknop te stimuleren. Kort overigens. Immers de aanraking deed haar lichaam schokken en verlangen naar meer. Dat was immers niet de bedoeling. 
We trokken onze kleding aan en spraken over deze bijzondere ervaring. Voor mij een les voor altijd. Maar ook een les, waar ik met weemoed nog wel eens aan terug denk, en later in de praktijk meermalen mij heb kunnen aanwenden. Wij zijn vrienden gebleven, alhoewel onze wegen scheidden wij elkaar langzaam uit het zicht verloren. Een dierbare herinnering is gebleven. 

Laatst las ik ergens iets over een aanranding en verkrachting. Ik lees regelmatig hoe de vrouw (seksueel) nog steeds als gebruiksvoorwerp voor de lusten van de man gezien wordt. En dan denk ik wel eens dat iedereen eigenlijk een les zou moeten krijgen, als mijn beschreven ervaring.... Een rustige ontdekkingstocht en dialoog. Niet over de grens, maar wel met warmte en begrip. Daarom misschien dat ik deze ervaring nog regelmatig koester.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten