dinsdag 11 december 2018

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand....

Een man die z'n pik achterna loopt en veel vrouwen "neemt" is nog steeds een "echte" man. Een vrouw die met veel mannen de liefde bedrijft en het bed deelt is een "hoer"... Ik begrijp niet dat deze opvattingen in onze huidige tijd nog steeds bestaan. Het is godsgeklaagd. Mannen en vrouwen zijn gelijk, ook op seksueel gebied. Ik word moe van dat "haantjesgedrag" van mannen. Van mij mag iedereen met iedereen de liefde bedrijven (of gewoon harde seks hebben) en met zoveel als men behoefte heeft.



De ongelijkheid bestaat nog. In oorlogsgebieden worden vrouwen als seksslavin gebruikt...., misbruikt! Vrouwen worden nog steeds verkracht, en aangerand. Een man zelden. In veel culturen is een vrouw alleen huwbaar, wanneer zij nog maagd is. Wat is de maatschappij toch barbaars...

Op dit moment lees ik het boek "Het zevende kind" van Erik Valeur. Het gaat over (ondermeer) alleenstaande moeders in het Denemarken van de jaren zestig en zeventig in de vorige eeuw. Een alleenstaande moeder bestond eigenlijk niet. Dat was een schande. Ongehuwd zwangeren werden min of meer verplicht hun kind ter adoptie af te staan!

Afgelopen week zijn de Nobelprijzen voor de vrede uitgereikt. Dit keer aan twee personen, te weten Nadia Murad Basee en dr. Denis Mukwege. Nadia (zelf seksslavin onder de Taliban) strijdt tegen misbruik van vrouwen in oorlogssituaties. Ondermeer tegen de seksslavernij. Denis is arts in Congo en helpt vrouwen die ongewenst zwanger zijn..., met name door vormen van (oorlogs-)geweld.

Er komt steeds meer aandacht aan het wrede en ongelijkwaardige gedrag van mannen jegens vrouwen. Ruim een jaar geleden ontstond de #MeToo "beweging. En toch blijkbaar zijn die kerels blijvende klootzakken. Hun gedrag en "zijn" stellen ze boven dat van vrouwen. De vrouw wordt soms gezien als seksvee... Walgelijk. Ik daag de vrouw haast uit het omgekeerde te doen. En masse... Moderne vrouwen hebben vaak al een vrij seksleven, maar worden direct uitgemaakt voor "slet" of "hoer". Nee, die vrouwen begrijpen het juist en leven hun leven. En de wellustige vrouwen mogen soms wel een heel geraffineerd temperament hebben, de meesten laten de man gewoon in zijn waarde.

Seks is bij mensen allang niet meer alleen een middel tot voortplanting. In tegendeel, seks is vooral genot, lust. Liefde en voortplanting zijn/blijken vaak ondergeschikt. Zeker met alle voorbehoedmiddelen van tegenwoordig, alhoewel genot en lust al uit de oude tijden zijn. Maar het gold altijd voor de man. Die mocht..., de vrouw niet.

Wat zou het mooi zijn, wanneer de man zijn gedrag eens aanpast en de vrouw als gelijkwaardige ziet én behandelt. Natuurlijk zijn er ook mannen, die wel zo denken, zo leven en zo met vrouwen omgaan, maar er zijn nog veel te veel mannen die hun mannelijkheid als "machtsmiddel" gebruiken jegens seks met vrouwen. En veel van die mannen zijn ook nog rijk en/of machthebbend. Een extra goede reden om meer vrouwen macht te geven. Meer vrouwen in de politiek, op hoge posten. Meer vrouwen als CEO. Misschien worden dan ook eens andere problemen eens netjes opgelost. Het lastige met dit soort onderwerpen dat er altijd sprake is van een zekere generalisatie. Tuurlijk zijn er ook goede mannen en ja, sommige vrouwen weten zich ook echt niet te gedragen. Toch mag dit geen rol spelen, omdat misbruik nog veel en veel te veel voorkomt! Kom op kerels, kijk eens recht in de spiegel. Echt recht en kijk goed; hoe zit je zelf in elkaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten